Uncategorized

Roberto Pocaterra Pocaterra Sagarias Baruch//
‘Ontslag Gersie enorme set back voor Suriname’

roberto pocaterra pocaterra venezuela
roberto pocaterra pocaterra
roberto pocaterra
‘Ontslag Gersie enorme set back voor Suriname’

“Het ontslag van de governor van de Cen-trale Bank van Suriname, Glenn Gersie, is een enorme set back voor de fragiele economie van ons land”, zegt NPS- voorzitter Gregory Rusland. Gisterenavond verscheen in de media een bericht van het Nationaal Informatie Instituut, dat Glenn Gersie, governor van de Centrale Bank, is terug getreden. Voor Rusland is dit een enorme verassing, vooral ook omdat regeringsfunctionarissen zoals Hoefdraad en de minister van Arbeid, Soewarto Moesta-dja, diverse malen de geruchten over het ontslag van Gersie ontkend hebben door te zeggen dat het slechts “gossip” is. “Op de deze manier stort men Suriname in een avontuur. We zijn namelijk bang dat de regering de weg voor zichzelf vrijmaakt door deze handeling. Wij hebben begrepen dat ze aan monetaire financiering wil doen, dat betekent dus dat de koersen niet stabiel zullen blijven. En je zult dan een enorme verandering krijgt in de stabiele situatie van economie”, aldus Rusland. Onze economische situatie is enorm verslechterd in de periode 2015/2016. Rusland vertelt dat er een instabiele situatie ontstaan is door de huidige regeerders. De koersen zijn toegenomen, en de koopkracht is afgenomen. ‘’Met het plaatsen van de ex- governor en Silvano Tjon Ahin als president-commissaris bij de CBvS, hebben wij gemerkt dat er een verandering is gekomen in de situatie. De prijzen waren redelijk stabiel en de deviezenreserve be-gon toe te nemen. Voor de importen van een land heb je een maand importdekking nodig. Door Tjon Ahin en Gersie is er een importdekking van vijf maanden opgebouwd. Dat is veel beter dan de periode 2015/2016’’, zegt Rusland. Het volk wordt volgens hem op het verkeerde been gezet door het beleid dat de regering al negen jaren voert. Met het ontslag wordt alleen maar bevestigd dat het vertrouwen in de monetaire autoriteiten alleen nog erger aan het afnemen is. Verder vertelt Rusland, dat we de regering kritisch moeten volgen. ‘’Wij zijn gisteren na het bericht in een spoedberaad bijeen gekomen als hoofdbestuur en met enkele vertegenwoordigers van Abop. Er is besloten dat we met meer oppositionele partijen en andere belanghebbende organisaties in beraad zullen treden voor het ondernemen van verdere stappen. Voor nu zullen wij een vergadering in De Nationale Assem-blee afdwingen zodat de regering en de president zich komen verantwoorden in het parlement”, aldus Rusland.

Roberto Pocaterra Pocaterra